Meer informatie
voor cliënten

Elk mens draagt honderden soorten bacteriën met zich mee, in een unieke samenstelling. Net als een vingerafdruk. Van sommige bacteriën worden we ziek, maar de meeste bacteriën hebben we juist hard nodig. Ze helpen onze voeding om te zetten in bouwstoffen en energie voor het lichaam. Een uniek individueel ecosysteem, dat niet uit balans mag raken.

Als u een antibioticumkuur heeft, een zware infectie, een chemokuur of veel stress, dan heeft dat een verwoestende uitwerking op uw microbioom. Veel chronische ziektes hebben eenzelfde effect. Wat u daar zelf van kunt merken is moeheid, lage weerstand, allergie uitbarstingen, verergering van uw aandoening.

Er is steeds meer kennis over hoe we een verstoorde bacteriehuishouding kunnen behandelen. Het Microbiome Center helpt uw arts en u om deze kennis te benutten.

Microbioomklachten

Altijd maar moe, overal weggestuurd

“Ik was altijd moe, had veel last van buikpijn en mijn stoelgang en had heel vaak een blaasontsteking. Elke keer opnieuw ging ik voor een antibiotica kuur naar de huisarts, steeds een zwaardere. Na een microbioombehandeling waren mijn buikpijn en moeheid verdwenen, en een blaasontsteking heb ik sindsdien niet meer gehad.”

“Mijn kind heeft kenmerken van autisme en sinds haar microbioombehandeling merk ik veel minder vaak afwijkend gedrag.”

 

“Sinds zijn microbioombehandeling is mijn man veel opgewekter”

 

Aandoeningen

Herkent u dit? last van…

Vooral mensen met chronische vermoeidheid, diabetes, allergie, darmklachten, fibromyalgie en auto-immuunziekten zien vaak reden om hun microbioom weer in balans te brengen. De wetenschap geeft aanwijzingen voor een lange lijst van aandoeningen en klachten die verband kunnen houden met uw microbioom. 

Dokter, kan het aan mijn darmen liggen?

Dat is goed mogelijk. Vraag er gerust naar. 

Behandeling

Vind een arts

Meer weten?

De mogelijkheid van een microbioom behandeling roept bij veel mensen vergelijkbare vragen op. Wij hebben de vaakst voorkomende voor u op een rijtje gezet.

Starterssessie

Meld u aan voor de Microbiome Center starterssessie.

Bedankt voor uw aanmelding!

Intervisie

Meld u aan voor de Microbiome Center Intervisie.

Bedankt voor uw aanmelding!