fbpx

De advieshulp

 

Voor gebruikers met vragen staat hieronder aanvullende uitleg. Mocht u ook daarna nog vragen hebben, neem dan gerust contact op.

Uw kennisbank: anamnese- en advieshulp
Omdat er zo veel soorten bacteriĆ«n zijn en het aantal associaties een veelvoud daarvan is, zijn de belangrijkste wetenschapsbevindingen die wij hebben aangetroffen voor u verzameld in de vorm van een anamnese- en advieshulp. Centrale vraag is steeds: “mijn client heeft dit kenmerk, is daarover iets gepubliceerd dat aanknopingspunt kan zijn voor een behandeling?” Als u kenmerken van een client invoert, zoekt de advieshulp dus welke wetenschappelijke hits dat oplevert.

De uitkomst is een verzameling client-kenmerken waarover wetenschappelijke publicaties zijn verschenen. Er worden alleen zaken aangeroerd waar een wetenschappelijke referentie voor gevonden is. De referenties zijn voor u terug te vinden bij het resultaat dat de advieshulp genereert: zo is ten allen tijde transparant waar een suggestie op is gebaseerd. Het gebruik daarvan beslaat vier stappen.

1. Selecteer voor welke client u de verkenning uitvoert. Dat maakt het mogelijk om op een later moment (bijvoorbeeld in een vervolgconsult) uw bevindingen terug te halen en meteen te merken wat er sinds de vorige invulling veranderd is. De laatste invulling wordt door het systeem onthouden totdat u een nieuwe invoer opslaat.

2. Noteer de klachten. Het gaat om de klachten zoals u deze constateert bij uitvraag van de client. Let op, u hoeft niet alle vragen te beantwoorden. Elke vraag die u onbeantwoord laat, wordt niet meegewogen in de uiteindelijke suggesties. Zo kunt u relatief snel door de advieshulp heen: u klikt alleen aan wat u belangrijk vindt en dat wordt dan de basis voor de uitkomst.

3. Noteer wat u belangrijk vindt uit de medische achtergrond van uw client. Het is goed te weten dat alleen de medische vragen zijn opgenomen die duidelijk relevant zijn voor het microbioom en die kunnen worden vertaald in behandel-opties. Om die reden ziet u in de vragenlijst een beperkte set medische vragen.

4. Noteer de belangrijkste bevindingen uit het feces lab rapport. Ook hier ziet u dat alleen de belangrijkste vragen worden gesteld, waaruit ook daadwerkelijk behandel-opties kunnen voortkomen.

Na het invullen van uw bevindingen genereert de kennisbank een behandelsuggestie, waarbij elk onderdeel is voorzien van de onderbouwing ervan. U kunt elk onderdeel zelf aanpassen. Dat is belangrijk, omdat u als arts degen bent die bepaalt hoe een recept moet zijn samengesteld en de advieshulp voorziet u enkel van kennis die u bij uw beoordeling kunt gebruiken. Als u onderaan de suggestie-pagina klikt op de groene knop “OK, Maak receptuur” komt u op het recept-formulier.

Het recept dat u in uw rol als arts accordeert op het recept-formulier (met de groene knop “Toevoegen”) wordt automatisch klaargezet voor uw client: deze wordt gevraagd om instemming en betaling, en daarna ziet de apotheker het recept als opdracht verschijnen. Hij controleert het, bereidt het en stuurt het naar het adres van uw client.

StartersessieMeld u aan voor de Microbiome Center starterssessie

Bedankt voor uw aanmelding!

IntervisieMeld u aan voor de Microbiome Center Intervisie

Bedankt voor uw aanmelding!