fbpx

Een behandeling

Het vertrekpunt van een behandeling is meestal het gerede vermoeden van de arts dat het gezondheidsprobleem samenhangt met een microbioomprobleem. Vaak rijst het vermoeden als sprake is van klachten met chronisch karakter in combinatie met maagdarmproblemen; zéker als ook nog sprake is van aanhoudende moeheid. In dat geval loont het de moeite om via een fecesanalyse te achterhalen of het klopt dat er een microbioomprobleem aanwezig is.

Schets van een doorsnee behandeling

De elementen van een behandeling

Microbioom analyse

Als aanvulling op de medische achtergrond wordt een uitgebreid feces onderzoek gedaan. Met de nieuwste ‘sequencing’ technieken worden 250 parameters onderzocht waardoor de arts een goed inzicht krijgt in de samenstelling van het microbioom. Dit is de basis voor de gepersonaliseerde behandeling.

Het traject van de analyse duurt ongeveer 3 weken.

MyOwnBlend - persoonlijk recept

De uitkomst van de microbioom analyse wordt individueel getoetst aan de laatste wetenschappelijke publicaties en inzichten. Op basis daarvan schrijft de arts een recept met de benodigde pre- en
probiotischen stammen (MyOwnBlend genaamd). De gebruikte stammen zijn dus per persoon wetenschappelijk onderbouwd, en in de juiste dosering toegevoegd. Bepaald door de arts.
Het recept gaat naar de apotheker die de apothekaire controle uitvoert en het daarna gaat bereiden. De MyOwnBlend wordt binnen enkele dagen naar het huisadres verstuurd.

Leefstijl

Bij vrijwel alle behandelingen wordt door de arts aandacht besteed aan het belang van leefstijl en het grote gezondheids-effect: voeding, beweging, rust, stress, zingeving. Als ondersteuning bij het  volgen van een gezonde leefstijl is bij de arts een beknopt “leefstijlrecept darmgezondheid” beschikbaar. 

Individuele effectmeting

Naast de ondersteuning van de arts voert het Microbiome-Center ook een service gesprek. In dit gesprek vragen wij of alles goed ontvangen is en of er nog verdere vragen zijn over bijvoorbeeld het gebruik van het geneesmiddel. Na afloop van de kuur volgt een tweede gesprek over het resultaat. Daarin kan ook aandacht worden besteed aan vragen over hoe verder, of over eventueel onderhoudsgebruik.

Kosten

De kosten van een behandeling hangen af van wat client en arts samen afspreken. Bij alles dat in gang wordt gezet, is vooraf bekend wat de kosten zullen zijn.

De kosten voor een analyse zijn doorgaans rond de € 250. Op basis van de uitkomsten wordt gekeken of er een persoonlijk recept (MyOwnBlend) nodig is. Mocht dat zo zijn dan zijn de kosten voor een kuur van 2-3 maanden rond de € 275.

Het kan zijn dat een deel van de kosten wordt vergoed door de verzekeraar. Dit hangt sterk af van de zorgverzekeringspolis. Omdat het medische kosten betreft op advies van een arts, kan het in bepaalde gevallen ook mogelijk zijn de kosten af te trekken bij de belastingaangifte (zie hiervoor de site van het Nibud)

StartersessieMeld u aan voor de Microbiome Center starterssessie

Bedankt voor uw aanmelding!

IntervisieMeld u aan voor de Microbiome Center Intervisie

Bedankt voor uw aanmelding!