fbpx

Uitleg van het MC netwerk: Analyse aanmaken

 

Voor gebruikers met vragen staat hieronder aanvullende uitleg. Mocht u ook daarna nog vragen hebben, neem dan gerust contact op.

Het invoeren van een nieuwe analyse opdracht gebeurt als volgt.

1. Kies het laboratorium. Op dit moment werken wij alleen met Biovis, dat het best in staat is om voor ons behandel-doel functionele analyses op te leveren. 

2. Nadat u het laboratorium geselecteerd heeft, verschijnen de analyse-mogelijkheden in uw scherm. Indien u een brede verkenning wilt en/of nog geen scherp beeld heeft van de exact te onderzoeken vraag, kunt u kiezen voor een van de standaard analysepakketten. Op het “i” icoontje achter de prijs ziet u de beschrijving van wat er in de betreffende analyse opdracht wordt onderzocht.

3. Als u een specifieke analysevraag heeft, kunt u die (erbij) aanvinken in de lijst met detail analysevragen die daaronder staat. Let erop dat sommige parameters ook al in de pakketten worden meegenomen. Bovenaan de lijst met specifieke analysevragen staat een zoekfunctie, waarmee u kunt selecteren in tekst (analysenaam) of A-nummer (analysecode).

4. Klik onderaan op de groene knop “Volgende” om de client te selecteren die het betreft.

5. Bij het selecteren van de client kunt u kiezen uit: 

  • (a) een reeds geregistreerde client die met u is verbonden. Deze selecteert u uit het dropdown menu. Als u de client niet ziet staan, kan het zijn dat deze nog niet aan u verbonden is.
  • (b) Benoemen van de client middels geboortedatum en achternaam. Als de client dan na uw consult een account aanmaakt, ontvangt deze meteen de vraag of het klopt dat er een analyse opdracht voor haar/hem klaarstaat. Door dat te accepteren zorgt de client dan voor de verbinding met de analyse opdracht.

6. Als u onderaan bevestigt met de groene knop, staat de opdracht in het systeem.

7. U kunt uw client de volgende uitleg meegeven, digitaal of geprint.  De eerste is een algemene uitleg over het insturen van fecesmonsters, het tweede is een specifieke uitleg over het inzenden van een histaminemonster.

Handleiding feces onderzoek jan 2021

Handleiding histamine onderzoek jan 2021

8. Nadat de client de opdracht heeft goedgekeurd en betaald, sturen wij een monsterzakje naar diens huisadres en kan de client zelf zorgen voor vullen en per post verzenden naar het lab.

9. Na ongeveer 2 werkweken, maximaal 3, staat de analyserapportage opgenomen in de lijst met analyses. Deze is dan zichtbaar voor uw client en uzelf tegelijkertijd.

StartersessieMeld u aan voor de Microbiome Center starterssessie

Bedankt voor uw aanmelding!

IntervisieMeld u aan voor de Microbiome Center Intervisie

Bedankt voor uw aanmelding!