fbpx
Microbiome Center

Altijd moe, zonder duidelijke reden?

Concentratie-
problemen?

Psoriasis, eczeem, zeer gevoelige huid?

Prikkelbare darm, obstipatie?

Zeggen je behandelaars dat je er maar mee moet leren leven?

De sleutel tot verbetering: je darmen

Bij heel veel langdurige klachten en chronische ziektes blijkt het microbioom een belangrijke rol te spelen. Het microbioom bestaat – kort gezegd – uit alle micro-organismen die in je spijsverteringsysteem leven. Steeds meer artsen en wetenschappers onderschrijven het belang van een gezond microbioom.

Het Microbiome Center is opgericht om nieuwe kennis over het microbioom direct en verantwoord toe te passen. Als het microbioom een rol speelt bij jouw klachten, helpen we je aan een nieuwe kans om je gezondheid te verbeteren. Je behandeling is volledig op jouw klachten en specifieke microbioom afgesteld. Dit noemen we ‘precision medicine’, een sprong vooruit vergeleken met de bestaande standaard darmonderzoeken of supplementen.

Microbiome Center Artsennetwerk

aangesloten artsen

Microbiome Center Artsennetwerk

patiënten geholpen

Microbiome Center Artsennetwerk

%

positief effect

In 3 stappen naar een gezond(er) microbioom

 

1. Analyse

Analyse van je microbioom (ontlasting onderzoek) door een van Europa’s beste laboratoria. De geavanceerde techniek (gen sequensing) brengt in beeld hoe jouw unieke microbiële ecosysteem functioneert. En of het hapert. Zo ja, dan heeft de arts het inzicht dat nodig is voor behandeling op maat.

 

2. Consult

In een 30 minuten durend consult kijkt een ervaren microbioom arts naar je klachten, medische geschiedenis en microbioom uitslag. Op basis daarvan beslis je samen of een behandeling kansrijk kan zijn.

 

3. Behandeling

Als je microbioom inderdaad verstoord is, dan kun je meteen een persoonlijke behandeling starten op basis van individueel geselecteerde pre- en probiotica. Elk ingrediënt heeft een wetenschappelijke onderbouwing. Het product, dat is bereid en gecontroleerd door een apotheker, sturen we in een handzame verpakking naar je toe.

 

 

Ontdek met onze korte zelfscan of een gepersonaliseerde microbioom behandeling jou kan helpen

Milde klachten?
Het verbeteren van je leefstijl helpt vaak goed

Een persoonlijke microbioombehandeling is bedoeld voor mensen met gezondheidsproblemen of met langdurige, ernstige klachten. Heb je kortdurende, milde klachten of wil jij je microbioom in goede conditie houden, dan bereik je vaak goede resultaten met een gezonde leefstijl. Onbewerkte voeding en gevarieerd eetpatroon, voldoende beweging en slaap dragen namelijk sterk bij aan een gezond microbioom. Standaard pre- en probiotica kunnen in dit geval voldoende zijn.

Het effect van een gezond microbioom

Maartje

In het begin was het even wennen en zoeken naar de juiste dosering. Dit duurde wel wat langer dan aangegeven werd. Er stond een aantal dagen, maar ik was toch wel een paar weken aan het zoeken maaaaar als je daarin eenmaal de juiste dosering hebt gevonden is het echt top! Nooit eerder met een Probiotica heb ik zo’n goed effect gehad. Ook is mijn calprotectine van 85 naar 12 gegaan sinds het gebruik. Ik ben zeker fan! Het is wel jammer dat het zo duur is en zeker niet voor iedereen te betalen. Ik hoop dat hier uiteindelijk een oplossing voor komt.

Bernadette

Ik ben ruim een jaar geleden in contact gekomen met het microbioom centrum en heb n.a.v. de uitslag van het onderzoek een kuur doorlopen. Deze heeft een positieve uitwerking gehad op mijn hele gestel. Op dit moment neem ik nog een onderhoudsdosis. Wanneer het even wat minder gaat zet ik deze in. Het is nog een beetje zoeken naar de juiste balans hierin.

Merel

Ik ben gestart met een darmanalyse. Hier kwam een uitgebreid rapport uit over mijn darmflora die veel darmproblemen verklaarde. Daarna begon ik met de persoonlijk samengestelde kuur. Het poeder meng je met een beetje water en neem je twee keer per dag. Niet heel lekker, dus ik deed het voor het tanden poetsen. Voor mij werkte het heel goed. Mijn darmproblemen zijn enorm verminderd en ik voel me gezonder. Een aanrader!

Wat is het Microbiome Center?

Dokter Pijper over allergieën en darmklachten

De invloed van probiotica op de darm

Kosten en vergoedingen

Microbioom analyse (stap1)

en interpretatie consult (stap 2)

€ 320

Dit bedrag bestaat uit € 243 analysekosten en  € 76 consultkosten. Check je aanvullende verzekering: sommige verzekeraars vergoeden consult en/of onderzoek.

Eventuele behandeling *

(stap 3)

€ 275

Periode van 2 tot 3 maanden = 3 euro per dag

Deze behandeling wordt alleen gestart als de arts dat adviseert, en wordt over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar.

* Let op: een microbioombehandeling op maat bevat een medicijn dat wordt gebruikt op voorschrift van een arts.

Vragen? Wij helpen je graag

Of bel ons op 085 760 3879

Bereikbaar: ma: 9-12 uur | di: 16-18 uur | vr: 13-15 uur

StartersessieMeld u aan voor de Microbiome Center starterssessie

Bedankt voor uw aanmelding!

IntervisieMeld u aan voor de Microbiome Center Intervisie

Bedankt voor uw aanmelding!