Microbiome Center NL

Analyse en behandeling op maat 

Ik heb klachten. Heeft dat ermee te maken? Hoe kom ik daarachter?

Een antibioticumkuur, een zware infectie, een chemokuur of veel stress hebben een verwoestende uitwerking op darmbacterien, uw microbioom. Veel chronische ziektes hebben eenzelfde effect. Wat u daar zelf van kunt merken is moeheid, lage weerstand, allergie uitbarstingen, verergering van uw aandoening.  

Hoe dat allemaal zit, is heel toegankelijk uitgelegd in een documentaire uit 2019. Het TV-programma "Dokters van Morgen" zond een documentaire uit waarin mooi wordt uitgelegd hoe belangrijk gezonde darmen voor ons zijn. Als u vragen heeft of meer wilt weten, kunt u de uitzending terugzien op NPOstart

De meeste artsen denken niet zo snel aan het microbioom omdat dit wetenschapsgebied vrij nieuw is. Het komt nog nauwelijks voor in medische opleidingen.  

Dit kunt u doen: 

1. Het beste is uw arts te vragen om een microbioom behandeling. Via het Microbiome Center kan uw arts een feces onderzoek voor u aanvragen. Op basis van de uitkomsten kunt u uw voeding aanpassen of een supplement nemen. Het Microbiome Center helpt uw arts met de wetenschappelijke onderbouwing als deze dat wenst. 

2. Als uw arts eerst nog twijfels heeft, kunt u rechtstreeks bij het Microbiome Center een feces onderzoek aanvragen. De rapportage krijgt u digitaal, en daarmee kunt u met uw arts beslissen of u er iets aan wilt laten doen. Mocht uw arts dat alsnog afwijzen, dan helpen wij u eventueel aan een arts die hiermee bekend is. 

Via dit contactformulier kunt u uw verzoek bij ons neerleggen.